zondag 21 februari 2016

Appelcrumble!

Voor vanmorgen weer een heerlijk ontbijtje gemaakt. Appelcrumble: je kunt dit ook goed als tussendoortje nemen of als dessert.
Je kunt het in kleine ovenvaste schaaltjes maken of in een grote schaal zoals ik.
Ik had al meerder recepten en variaties geprobeerd, maar deze keer is hij goed gelukt en wil ik graag mijn eigen recept delen.

Je hebt nodig voor 3 personen:

3 zoete appels geschild in kleine stukjes
3 handjes rozijnen
3 theelepels kaneel
2 eetlepels kokosolie ( met roomboter zal het ook lukken)
3 theelepels honing
60 gram speltmeel
60 gram havermout
2 eetlepels speltmeel

Meng de appel,de rozijnen, de kaneel en 2 eetlepels speltmeel door elkaar en doe het in een ovenvaste schaal of in aparte schaaltjes.
Meng de havermout, speltmeel, kokosolie en de honing in een kom en doe dat met je handen, het wordt een beetje een kruimeldeeg. Doe dit over op de appeltjes en dan ongeveer 30/35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Je kunt het als ontbijt ook heerlijk eten met daarbij 2 eetlepels kwark of Grieks yoghurt.


Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten