donderdag 31 maart 2016

Pastasaus: Puurgezond-diner 4 in 1

Pastasaus met aubergine en courgette

Wat heel handig kan zijn als je soms niet zoveel tijd heb om te koken, is dat je iets hebt wat je op meerdere manieren kunt eten. Deze pastasaus kun je met volkoren of glutenvrije pasta eten, maar op een speltpannenkoek is het ook heerlijk.......je kunt hem ook prima eten met kikkererwten of reuze witte bonen.

Je hebt nodig:

1 aubergine in stukjes
1 courgette in stukjes
1 gesnipperd ui
2 tenen knoflook
bakje cherrytomaatjes gehalveerd
half blikje geconcentreerd tomatenpuree
half pakje gezeefde tomaten
tijm
balsamicoazijn
kokosolie
zout en peper naar smaak
pasta volkoren of glutenvrij/ speltpannenkoek met spinazie en knoflook
geitenkaas of fetakaas

Bak de aubergine en courgette in de kokosolie en na 5 minuutjes bak je de ui en de knoflook mee.
Laat dit een tijdje pruttelen op laag vuur en voeg dan de tomaatjes, tomatenpuree, balsamicoazijn, peper en de tijm toe.
Laat dit minstens een half uur heel zachtjes pruttelen.
Kook dan de pasta naar keuze en serveer alles met kaas naar keuze.

Op de foto heb ik de saus op een spinazie-speltpannenkoek gedaan.


Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten