zondag 24 juli 2016

Gepofte zoete aardappel

Ik ben gek op zoete aardappel en heb vandaag de variant: gepofte aardappel gemaakt en wat was het lekker.....

Je kunt ze ook op de barbecue maken, dus echt wel een zomers gerecht voor thuis of op de camping!

Je hebt nodig voor 1 persoon:
2 kleine zoete aardappels
handje cherrytomaatjes in kleine stukjes
1 kleien ui in kleine stukjes
1 rode paprika
komijnpoeder
paprikapoeder
peper en zout naar smaak
kokosolie om in te bakken
olijfolie

Was  en boen de zoet aardappels goed schoon, prik er met een vork gaatjes in en smeer ze in met een beetje olijfolie. Wikkel ze in een stukje aluminiumfolie en leg ze ongeveer 45 minute in een voorverwarmde oven op 190 graden. Dit kun je dus ook zo op de barbecue leggen.

Bak ondertussen in een koekenpan de uitjes, tomaatjes en de paprika en voeg komijnpoeder, paprikapoeder en peper en zout toe.

Haal de aardappels uit de oven, snij ze open, doe er een beetje olijfolie op en peper en zout en daarop het uienmengsel en 2 kleine stukjes brie. Zet het nog even in de oven een paar minuutjes tot de brie is gesmolten.


Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten