donderdag 7 januari 2016

Kwarkmuffins

Dit is een variant op mijn eerdere kwarkbrood.Je kunt ze makkelijk en snel kan maken, zonder te rijzen en zonder broodbakmachine.
De muffins hebben een heerlijk knapperig korstje en je kunt ze prima met alleen een beetje roomboter eten.

Je hebt nodig:

250 gram speltmeel, je kunt ook een gedeelte havermout nemen.
250 gram griekse yoghurt of (magere) kwark
1 ei
1 theelepel baking soda
75 gram geweekte rozijnen
50 gram cranberries
2 theelepels kaneel 
klein appeltje in stukjes gesneden
handje walnoten in kleine stukjes
beetje zout, liefste bakkerszout, omdat daar meer jodium inzit


Het is heel simpel: je mengt alles goed door elkaar en dan gaat het in een ingevette cakeblik.
De oven moet je niet voorverwarmen. Ze gaan er 15 tot 20 minuten in op 220 graden.


Eet smakelijk!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten