dinsdag 6 oktober 2015

Pompoencake: verantwoord snoepen!

2 weken terug voor het eerst een pompoen gekocht en me laten inspireren door allerlei recepten op internet.
En het is gelukt! Ik heb een heerlijke pompoencake gemaakt en door 2 vierjarige meisjes goedgekeurd!!

Je hebt nodig:
150 gram meel, ik heb voor de helft havermout en de andere helft maïsmeel gebruikt,
maar je kunt ook andere soorten gebruiken
Een pompoen en daarvan ongeveer 175 gram pompoenpuree
3 eetlepels kokos (gemalen)
2 tot 3 eetlepels koekkruiden
2 eieren
1 banaan
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

Doe de pompoen in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuutjes. Nu kan je de pompoen makkelijk schillen en kun je makkelijk de pitjes en draden eruit halen.
Je hebt iets minder dan de helft nodig. De andere helft kun je in de schil laten. Ik heb daar soep vastgemaakt.

Pureer de pompoen, banaan en eieren met de staafmixer en daarna doe je de andere ingrediënten erbij.

35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.


Eet smakelijk!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten