vrijdag 25 september 2015

Pompoensoep

De herfst is officieel begonnen en het gister was het dan ook echt herfstweer.
En wat is er lekkerder dan eerst even lekker een rondje hard te lopen in de regen om daarna  te herstellen met deze pompoensoep! Er zitten namelijk ook rode linzen in die boordevol eiwitten zitten.

In pompoen zit veel ijzer en vitamine B2,  vooral belangrijk voor mensen die vegetarisch zijn.Normaal wordt plantaardige ijzer niet goed opgenomen, maar bij pompoen is dit wel het geval.
Daarnaast bevat het veel vitamine C en Caroteen. Caroteen  hebben een anti-oxidante werking en helpt mee aan het afweersysteem en de celgroei.

Je hebt nodig:

Een hele pompoen van ongeveer 500 gram
150 gram rode linzen
liter water
groentebouillon
2 kleine uitjes
2 knoflookteentjes
koriander
paprikapoeder
peper

Bak de uitjes en de knoflook. Doe het water en de groentebouillon erbij.
De pompoen heb ik in de oven op 200 graden even voorgegaard, waardoor je hem makkelijker kan opensnijden en de pitten kan weghalen.
Snijdt de pompoen met schil en al, als je een biologische pompoen hebt, in stukjes en voeg toe.laat ditongeveer15 minuutjes koken en dan doe de gewassen linzen erbij en de kruiden.
Laat dit ongeveer 15 minuutjes koken en dan kan de blender zijn werk doen.

Als je de soep serveert is het lekker om wat cottagecheese erin te doen of een beetje kruidenkaas.


Eet smakelijk!!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten