dinsdag 17 november 2015

Zuurkool, maar dan even anders!

Zuurkool, ik moest er vroeger niets van weten. Nu vind ik het heerlijk, als ouderwets stamp potje of op een broodje met een suikervrije rookworst met daarop een sausje gemaakt van mosterd, mayonaise en honing.
Vandaag kunnen we er een nieuwe aan toevoegen:

Zuurkool met gestoofde appeltjes en zoete aardappel.

Je hebt nodig:

Pakje milde zuurkool
2 kleine appeltjes in kleine stukjes gesneden
2 handjes rozijnen
2 zoete aardappelen in kleine stukjes gesneden
nootmuskaat, kaneel, gemberpoeder en zwarte peper

Alle ingrediĆ«nten in een grote jus of braadpan en laag opzetten met de deksel erop.  Af en toe roeren en laat ongeveer een half uur pruttelen tot de appel en de zoete aardappels gaar zijn. Kruide naar smaak in het begin al toevoegen.



Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten