vrijdag 8 april 2016

Clafoutis met blauwe bessen

Van warme ontbijtjes kan ik erg van genieten. Vandaag deze clafoutis uitgeprobeerd met blauwe bessen en hij is echt superlekker.
Een clafoutis komt oorspronkelijk uit Frankrijk en wordt meestal lauwwarm gegeten ( dan is hij op zijn lekkerst!!!). Het wordt gemaakt van kersen met daaroverheen een beslag van eieren, melk,bloem en suiker.
Ik heb me laten inspireren door allerlei recepten op het internet en ben tot het volgende gekomen:

Je hebt nodig:

Een kleine bakvorm of brownievorm met daarin bakpapier
2 eieren
4 eetlepels amandelmeel of ander meel
klein beetje dadelstroop, kan ook honing of agave
theelepel bakpoeder
1 banaan
2 handen blauwe bessen
1 handje rozijnen

Prak de banaan door de geklutste eieren.
Spatel dan de meel, bakpoeder en dadelstroop erdoorheen en als laatste de blauwe bessen en rozijnen.
Zet het 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en smullen maar!!!!!!


Eet smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten