zaterdag 12 september 2015

Appeltaart muffins lactose, gluten en suikervrij!

Appeltaart muffins: lactose-, suiker- en glutenvrij.

Verschillende muffins heb ik al gemaakt, maar deze zijn ook echt lekker en verantwoord.
Je kunt ze prima als ontbijt eten, als tussendoortje of bij de kids in hun broodtrommel.
Ik ben geïnspireerd door het recept van de site www.laurasbakery.nl.
Ik heb er aanpassingen in aangebracht zodat het recept nu ook lactosevrij is en ik heb naast havermout ook speltmeel en boekweitmeel gebruikt. Speltmeel is niet glutenvrij, dit kan je dan weglaten of bijvoorbeeld maismeel voor gebruiken of havermout.

Je hebt nodig:

150 gram glutenvrije havermout
50 gram speltmeel (niet glutenvrij, kun je vervangen door maismeel of havermout)
50 gram boekweitmeel
anderhalve eetlepel kokosolie
450 gram lactosevrije melk of amandelmelk
1 ei
25 gram honing
1 appel in stukjes gesneden
1 theelepel kaneel
40 gram rozijntjes

Meng alle droge ingrediënten door elkaar en apart de natte ingrediënten.
Meng dan alles goed door elkaar en laat het even 5 minuutjes staan.
De muffins gaan ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.


Eet smakelijk!!!!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten