Een
"gezonde" ontbijtkoek!
Veel mensen eten als tussendoortje of bij het ontbijt een
plakje ontbijtkoek. Het lijkt een gezond tussendoortje, omdat er bijna geen
vetten in zitten, maar het zit boordevol geraffineerde (lege) suikers.
Mijn recepten zijn suikervrij, waarmee ik bedoel dat ze vrij
zijn van geraffineerde suikers. Geraffineerde suikers hebben heel veel
schuilnamen en het is ook goed om deze namen te weten als je de etiketten gaat
lezen van pakjes, zakjes, sauzen en kant en klaarmixen.
Hieronder volgt een lijst met veel voorkomende namen van
suiker:
Basterdsuiker
Bietsuiker
Bruine suiker
Dextrose
Druivensuiker
Fructose (-stroop)
Geleisuiker
Glucose (-stroop)
Glucose-fructose (-stroop)
Invertsuiker
Kandij (-suiker)
Kristalsuiker
Maltodextrine
Malasse (-stroop)
Rietsuiker
Sacharose
Sucrose
Vanillesuiker
Zelf gebruik ik natuurlijke suikers om mijn gerechten te
zoeten,zoals, bananen ,appels, rozijnen, gedroogde pruimen en vijgen,dadels,
honing, appelstroop zonder toegevoegde suiker.
Recept van de “gezonde ontbijtkoek”
250 gram speltmeel
200 gram melk of karnemelk
1 ei
100 gram honing
2 eetlepels appelstroop zonnatura
2 theelepels baking soda of bakpoeder
3 eetlepels koekkruiden
Alles mengen en 50 minuten in een voorverwarmde oven op 175
graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten