dinsdag 17 maart 2015


 Een "gezonde" ontbijtkoek!

Veel mensen eten als tussendoortje of bij het ontbijt een plakje ontbijtkoek. Het lijkt een gezond tussendoortje, omdat er bijna geen vetten in zitten, maar het zit boordevol geraffineerde (lege) suikers.

Mijn recepten zijn suikervrij, waarmee ik bedoel dat ze vrij zijn van geraffineerde suikers. Geraffineerde suikers hebben heel veel schuilnamen en het is ook goed om deze namen te weten als je de etiketten gaat lezen van pakjes, zakjes, sauzen en kant en klaarmixen.

Hieronder volgt een lijst met veel voorkomende namen van suiker:

Basterdsuiker

Bietsuiker

Bruine suiker

Dextrose

Druivensuiker

Fructose (-stroop)

Geleisuiker

Glucose (-stroop)

Glucose-fructose  (-stroop)

Invertsuiker

Kandij (-suiker)

Kristalsuiker

Maltodextrine

Malasse (-stroop)

Rietsuiker

Sacharose

Sucrose

Vanillesuiker

Zelf gebruik ik natuurlijke suikers om mijn gerechten te zoeten,zoals, bananen ,appels, rozijnen, gedroogde pruimen en vijgen,dadels, honing, appelstroop zonder toegevoegde suiker.

 

Recept van de “gezonde ontbijtkoek”

 

250 gram speltmeel

200 gram melk of karnemelk

1 ei

100 gram honing

2 eetlepels appelstroop zonnatura

2 theelepels baking soda of bakpoeder

3 eetlepels koekkruiden

 

Alles mengen en 50 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten