woensdag 18 maart 2015

Pindasaus of Gado gadosaus

In heel veel kant en klare sauzen zitten suiker. Zelf ben ik dol op een patatje met pindasaus en mayonaise. Mayonaise suikervrij is vrij makkelijk te kopen in de winkel. D belgische mayonaises zijn vaak zonder suiker en de yoghurtmayonaise van de Aldi is ook zonder suiker en erg lekker.
Voor nu heb ik een vrij makkelijke pindasuas gemaakt.

Je hebt nodig:

olijfolie om in te bakken
250 gram pindakaas zonder suiker
2 teentjes knoflook
ui
halve theelepel chilipoeder
halve theelepel palmsuiker
1 eetlepel sojasaus
2 kopjes water
sap van een citroen

Bak de knoflook en de fijngesnijde ui.
Voeg de pindakaas en water toe tot het kookt, dan de chilipoeder,sojasaus,palmsuiker en citroensap erbij zet het vuur heel laag en laat het sudderen, 15 minuten, met een deksel op de pan.
Regelmatig roeren.

En klaar!
Eet smakelijk!!

1 opmerking:

  1. Die ga ik zeker een keer maken met rijstmelk en glutenvrij sojasaus :)

    BeantwoordenVerwijderen