maandag 4 mei 2015

Asperges met gerookte zalm!

Wij hebben een traditie. Elk jaar als het aspergeseizoen is begonnen gaan we asperges eten.
Maar wat heel jammer is, dat het in sommige restaurants niet meer is wat het geweest is, dus dit jaar was het asperges eten een beetje tegengevallen.......dus vaanvond zelf de keuken in om asperges te maken met gerookte zalm, de suikervrije versie!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

500 gram asperges
gekookte aardappels in kleine stukjes met een beetje jus
4 gekookte eieren
gerookte zalm
gesmolten roomboter
snufje zout
theelepel palmsuiker
theelepel citroensap

Schil de asperges en doe de schillen en de kontjes in een pan met water, klein  snufje zout, een theelepeltje palmsuiker en de citroen aan het water toevoegen en aan de kook brengen.
5 minuten laten koken en dan 10 minuten nagaren in de pan met water.

Ondertussen de aardappels koken en de eieren.

Zalm in stukjes snijden en als alles klaar is serveer je het geheel met een beetje gemolten roomboter.

Eet smakelijk!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten