woensdag 29 april 2015

Gevulde paprika a la Roos en een beetje van de voedingspiramide.

Vandaag gevulde paprika's gemaakt samen met Roos. Ze vindt het erg leuk om te helpen in de keuken en dat is iets wat ik alleen maar kan stimuleren. Luna wil ook graag helpen, maar scherpe mesjes, daar is ze nog te klein voor. Tafeldekken is heel belangrijk, dus dat heeft ze gedaan.

Wat heb je nodig voor de gevulde papika's ( ongeveer 4 ):

4 rode paprika's
200 gram gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
175 gram Bulgar, dit lijkt op rijst, maar ik vind het lekkerder en het is een bron van vezels, ijzer, magnesium, koper en eiwitten.
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
4 trostomaatjes in kleine stukjes gesneden
150 gram fetakaas in kleine blokjes gesneden
verse dille, zelf gekweekt met de AH, in kleien stukjes gesneden
2 eetlepels rozijnen
beetje citroensap
snufje kaneel
peper en zout

Kook de bulgar gaar,zoals op de verpakking staat
Snijdt de kapjes van de paprika's en haal de zaadlijsten en de pitjes eruit. Zet ze in een voorverwarmde oven voor 15 minuten op 200 graden.
Fruit de uien en de knoflook. Daarna de gehakt rullen, de ui en knoflook erbij.
Doe alle andere ingredienten erbij en roer het goed door elkaar en verwarm het allemaal.

Dan vul je de paprika's en zet je ze nog ongeveer 12 minuten in de oven op 200 graden.

Serveer het met een lekkere frisse salade of komkommer.

Eet smakelijk!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten