woensdag 26 augustus 2015

Havermoutbrood uit 100% gezond eten!

Brood bakken zonder broodbakmachine en het lange rijzen, dat vind ik toch wel het gemakkelijkste.
Dit brood heb ik uit het tijdschrift: Gezond eten 100% feel good. Dit is een heel mooi tijdschrift met veel bruikbare recepten, niet geheel suikervrij, maar dat is wel aan te passen. Verder staat er veel duidelijke informatie over gezonde voeding in.

Je hebt nodig:
300 gram havervlokken/mout
200 ml amandelmelk
1 theelepel bakpoeder
1 snufje bakkerszout
4 eieren
2 eetlepels lijnzaad
2 eetlepels pompoenpitten
30 gram walnoten
50 gram rozijnen
50 gram dadels zonder pit in stukjes gesneden
1 eetlepel zonnebloemolie

Maak meel van 200 gram havermout. Doe daar de havermout bij en de andere ingrediƫnten. Alles goed mengen en in een cakeblik in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 45 minuten......
Makkelijker kan bijna niet!

Eet smakelijk!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten