zaterdag 15 augustus 2015

Havermuffins met chocopastatopping: glutenvrij, lactosevrij en suikervrij!

Deze wilde ik jullie niet onthouden!
Het boek van Jesse van der Velde en Annemieke Kroon is echt een aanrader! Superfood recepten. Heerlijke gerechten 100% natuurlijk en supergezond voor iedereen.
Staat dus vol heerlijke recepten en uitleg van de superfoods, maar ook over waarom je gezonde voeding zou moeten eten en wat het met je lijf doet.

Deze muffins zijn dan ook als heerlijk bestempeld door iedereen van het gezin, inclusief mijn dochter van 4.
Ze had niet in de gaten dat er avocado in zit!!! Dus de topping ga ik zeker als broodbeleg gebruiken.

Het boek kan je met de volgende link bestellen:
http://www.bol.com/nl/p/superfood-recepten/9200000015355048/

Het recept van Jesse en Annemieke:

Je hebt nodig voor 8 kleine muffins:
100 gram havermeel
2eieren
2 eetlepel roomboter
1 eetlepel chiazaden
1 eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel honing
1 eetlepel kokosbloemsuiker, ik heb daarvoor in de plaats een eetlepel extra honing gebruikt.
halve eetlepel wijnsteenbakpoeder, ik heb bakpoeder gebruikt, lees in de link hieronder het verschil tussen bakpoeder, baking soda en wijnsteenbakpoeder.
http://www.zoetrecepten.nl/blog/wat-is-het-verschil-tussen-bakpoeder-bakingsoda-en-wijnsteenbakpoeder/
snufje zout

Je hebt nodig voor de topping:
Halve avocado
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
1 grote eetlepel honing
halve theelepel vanillepoeder
snufje zout.

Ze zijn echt supermakkelijk om te maken:
De ingrediƫnten van de muffins in de blender en dan in de vormpjes in een voorverwarmde oven van 125 graden voor 25 minuten en dan de oven uit en dan 5 minuten in de oven laten staan.
Voor de topping alle ingrediƫnten door elkaar prakken en klaar ben je!!


Eet smakelijk!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten