maandag 10 augustus 2015

Voor na het hardlopen! Deze overheerlijke linzensoep vol eiwitten!

Dit recept zit vol eiwitten en goed om te eten na het hardlopen. Dit recept komt uit het blad Runner's world en is echt heerlijk en simpel te maken.

Je heb nodig voor 4 kommen :

1 ui in snippers gesneden
2 zoete aardappels in kleien blokjes gesneden
4 wortelen in blokjes gesneden
350 gram rode linzen
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel currypoeder
2 liter groentebouillon
cottagecheese of zachte geitenkaas
peper en zout

bak de uien in de olijfolie op zacht vuur
Daarna de zoete aardappel, wortelen, paprikapoeder en currypoeder erbij en even bakken.
De linzen afspoelen en erbij doen met de groentebouillon.
Dit mag 20 minuten zachtjes koken en dan kort pureren.
Beetje peper en zout naar smaak toevoegen en als je het serveert een beetje cottachecheese of stukje zachte geitenkaas.

Eet  smakelijk!!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten