vrijdag 21 augustus 2015

Mijn versie van spaghetti bolognesesaus zonder zakjes en pakjes.

Dit lust eigenlijk iedereen wel en het is handig om te maken,omdat je er veel van kan maken en dan de rest in kan vriezen als je een keertje snel en gezond wil eten.
Geen e-nummers, toegevoegd zout, suiker dus heerlijk natuurlijk en makkelijk te maken.

Je hebt nodig:

400 gram rundergehakt
1 grote ui in stukjes gesneden
1 grote wortel in stukjes gesneden
4 teentjes knoflook
2 pakjes of blikjes gepelde tomaten, goed kijken of er geen toegevoegd zout in zit, kan natuurlijk ook met verse tomaten, maar dat is meer werk....
tijm en rozemarijn naar smaak
peper en zout naar smaak
2 laurierblaadjes

De ui bakken en daarna de knoflook en de wortel (heel fijn)erbij.
Dan de gehakt erbij. Goed bakken.
Dan de gepelde tomaten erbij, de kruiden en het laurierblad.
Laat het drie kwartier zachtjes pruttelen, zodat de kruiden er lekker intrekken.
Vergeet niet voordat je het serveer de laurierblaadjes eruit te halen!!
Je kookt daarbij volkoren of spelt spaghetti.

Eet smakelijk!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten