dinsdag 28 april 2015

Kwarkbrood

Dit is brood wat je heel makkelijk en snel kan maken. Zonder te rijzen en zonder broodbakmachine.
Het vult goed, dus met 2 a 3 plakjes zit je vol.

Je hebt nodig:

250 gram speltmeel, kan ook daarvan 100 gram havermout nemen.
250 gram griekse joghurt of (magere) kwark
1 ei
1 theelepel baking soda
75 gram geweekte rozijnen
50 gram cranberries
2 theelepels kaneel
2 eetlepels kokos
beetje zout, liefste bakkerzout, omdat daar meer jodium inzit
klein appeltje in hele kleine stukjes

Het is heel simpel: je mengt alles goed door elkaar en dan gaat het in een ingevette cakeblik.
De oven moet je niet voorverwarmen. Het gaat er 30 minuten in op 220 graden.

Ik vind het heerlijk met roomboter met een plakje geitenkaas erop of met appelstroop.

Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten